Välkomna till höstterminen 2023!

20 augusti, 2023 av Jon Karlfeldt

Ledarna i Norra Järva Scoutkår hälsar alla scouter välkomna till höstterminen 2023!

Gemensam välkomstdag för familjescouter, spårare och upptäckare

För alla scouter på våra tre yngsta avdelningar inleds hösten med en gemensam välkomstdag. Det är en chans att träffa de ledare man kommer ha i höst, hälsa på nya scoutkompisar – och ta farväl av gamla för att de eller man själv byter avdelning.

Vi träffas på Husby gård på lördag den 26 augusti kl 13.00 och räknar med att vara klara omkring kl 14.30. Det kommer serveras varm choklad och något gott att äta till.

Avdelningar och mötestider

  • Familjescouter (födda 2016-2018) träffas varannan lördag (från den 2 september) kl 10.00 – 12.00.
  • Spårare (födda 2014-2015) träffas varje tisdag (från den 29 augusti) kl 18.00 – 19.30.
  • Upptäckare (födda 2012-2013) träffas varje måndag (från den 28 augusti) kl 18.00 – 19.30.
  • Äventyrare (födda 2009-2011) träffas varje onsdag (från den 30 augusti) kl 18.30 – 20.30.
  • Utmanare och Rover (födda 2008 eller tidigare) träffas varje torsdag (från den 7 september) kl 18.30 – 20.30. OBS! Start en vecka senare än övriga!

Se till att komma i tid till mötena så att vi hinner med det vi har tänkt och dina kamrater inte behöver vänta på dig.

Är du osäker på vilken avdelning du tillhör? Hör av dig till en ledare!

Viktiga datum

Vi kommer ha uppehåll under höstlovet (vecka 44) och avslutning under vecka 49 eller 50, beroende på avdelning. Program med alla datum kommer att delas ut under september.

Fyll i aktuella personuppgifter

Varje termin vill vi stämma av att vi har rätt information om anhöriga, allergier och annat viktigt. Vänligen fyll i detta formulär.

Terminsavgift och möjlighet till ekonomiskt stöd

Terminsavgiften är som standard 400 kr. Man kan dock välja att betala antingen 200 kr eller 600 kr istället genom att svara på den här enkäten. Inget skäl behöver anges till den valda nivån. Meddelar man ingenting behåller man samma avgift som föregående termin (nya medlemmar betalar 400 kr). Inbetalningskort kommer med post/mail/e-faktura (beroende på vad du valt) under september för befintliga medlemmar och under oktober för nya medlemmar.

Har du svårt att ha råd med terminsavgift eller utrustning så kan du söka bidrag från Scouternas stödfond. Det är helt anonymt. Ingen i Norra Järva scoutkår får veta att du sökt bidrag om du inte själv berättar det för oss. Läs mer och ansök här. Vill du ha hjälp att ansöka? Kontakta en ledare!

Scoutskjorta/scoutdräkt

Scoutdräkten – skjorta, t-shirt eller piké, samt kårhalsduk – är för oss scouter som lagtröjor för ett fotbolls- eller basketlag, eller som kampsportsdräkt för den som tränar karate, judo eller taekwondo. Det bidrar till känslan av gemenskap och laganda. Vi vill därför helst att scouterna har scoutdräkt när de deltar i vår verksamhet. Man kan välja fritt om man vill använda skjorta, t-shirt eller piké, men skjortan brukar vara roligast, för på den kan man sy på märken som man får under sin tid som scout. Vi säljer också ett startpaket där man får skjortan billigare, och kårhalsduk och grunduppsättning märken på köpet. Läs mer och beställ skjorta här.

Är du osäker på vilken storlek du ska ha? Prata med en ledare och passa på att prova ut rätt storlek efter mötet – vi har provskjortor!

Även scoutskjorta kan man få ekonomiskt stöd för om kostnaden är ett hinder – prata med en ledare eller sök från stödfonden (se ovan).

Vi behöver er hjälp

Vår verksamhet bygger helt på ideellt arbete – ingen får betalt för att vara scoutledare. Vi behöver därför alltid fler som är villiga att hjälpa till. Är du intresserad av att bli ledare? Vad kul – det är roligt och kräver ingen erfarenhet! Om inte så finns det mycket annat man kan bidra med, och varje litet bidrag är värdefullt. Kan du tänka dig att hjälpa till på ett eller två möten under hösten? Eller har du inte möjlighet att komma på möten, men kan hjälpa till med annat, t ex administrativa uppgifter eller enklare reparationer på huset? Hör av dig till Jon Karlfeldt (tel 0701-10 63 36) och berätta!

Frågor?

Om du har några frågor angående hösten, avdelningarna eller kåren så ring eller maila Niels-Arne Bugge (0703-71 56 11) eller Jon Karlfeldt (0701-10 63 36).

Vi ses!